Ученички поръчват противозачатъчни със sms

Графство Оксфордшир започна контрацептивна програма след множество консултации с акушер-гинеколози, поради рязкото нарастване на бременните момичета в района за последната година. Нежеланата бременност се явява доста сериозен проблем в местните учили

2009-07-02 14:35:48
Ученички поръчват противозачатъчни със sms
Графство Оксфордшир започна контрацептивна програма след множество консултации с акушер-гинеколози, поради рязкото нарастване на бременните момичета в района за последната година. Нежеланата бременност се явява доста сериозен проблем в местните училища и затова е стартирана подобна кампания.

Програмата дава възможност на всички британски момичета, които са над 11 годишна възраст да изпратят sms с молба за контрацептиви на медицинска сестра, която е назначена в учлището. Разбира се, всяка sms молба ще бъде проучена, преди да бъде даденo разрешение за ползване на подобен продукт.

Организаторите на кампанията смятат, че по този начин ученичките си спестяват стеснението да споделят, че водят полов живот с лекар или фармацефт и за тях ще бъде много по - удобно да поръчат противозачатъчни по този иновативен начин.

Това е първата по рода си превантивна мярка срещу нежеланата бременност, която се налага от държавна администрация. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия